Hogyan viselkedjünk háború esetén?

Kilencvennyolc oldalas kézikönyvet adott ki a litván védelmi minisztérium „Hogyan viselkedjünk rendkívüli helyzetben vagy háború esetén" címmel.

A kiadványt a tárca honlapján tették közzé. A litván védelmi minisztérium által készített kézikönyvben javaslatokat adnak arra az esetre, ha az országban háború törne ki.

Az AP hírügynökség szerint a lépés tükrözi azt az aggodalmat, melyet az ukrán-orosz konfliktus és szankciók okoznak, valamint arra is válasz, hogy megnövekedett a légtér megsértése a Baltikum országaiban.

A kézikönyv 98 oldalas és jövő héten kerül forgalomba. Juozas Olekas védelmi miniszter szerint az ilyen kiadvány és javaslat sürgetőbb, mint valaha. A tárcavezető példaként hozta fel az orosz agressziót, melyet szomszédjaira gyakorol, jelenleg Ukrajnára.

A könyvben a háború mellett segítséget adnak ahhoz is, hogyan kell viselkedni egy természeti katasztrófa vagy egy terrortámadás esetén.

Litvánia szovjet tagköztársaság volt 1940-től 1991-ig. A Szovjetunió felbomlása után szomszédjaival, Észtországgal és Lettországgal karöltve csatlakoztak a NATO-hoz, majd 2004-ben az Európai Unióhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.