Hetvenezer eurós kárt csinált Szovákiában a részeg román hajóskapitány

Három nap alatt kijavították a szakemberek bősi felvízcsatorna töltésének megrongált szakaszát. Megkezdődött a vízszint fokozatos emelése. Ha eléri a biztonságos hajózáshoz szükséges mértéket, akkor a bősi zsilipkamrák és Pozsony között helyreállhat a hétfőn estétől felfüggesztett vízi közlekedés – közölte a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) vezérigazgatója.

Jozef Dúcz beszámolt arról is, hogy különleges aszfaltből és betonból készült szigetelő rétegekkel töltötték meg a keletkezett rést, amelynek a felszínét úgynevezett aszfalt pecséttel tették az eddiginél is biztonságosabbá.

A munkálatok legalább 70 ezer euróba kerültek, de az okozott kár sokkal nagyobb, hiszen ezen a szakaszon szünetelt a személy- és az áruszállítás, jelentős összegbe került a felvízcsatorna vízszintjének ideiglenes csökkentése is – tájékoztatott a szakember.

Vasárnap kora reggel a svájci zászló alatt Bécsből Budapestre tartó kirándulóhajó a bősi vízerőműtől néhány kilométerre nekiütközött a felvízcsatorna töltésének és megrongálta a különleges sziegetlő rétegeket. A balesetet az 50 éves román nemzetiségű hajóskapitány okozta, aki ittasan irányította a vízi járművet és későbbi vallomása szerint néhány percre elszenderült. A fedélzeten tartózkodó 216 személy közül senki sem sérült meg. Néhány órával később szakemberek és búvárok vizsgálták át a hajót, amelyen semmilyen károsodást sem észleltek, ezért folytathatta útját a magyar fővárosba.

Mária Linkesová Nagyszombat megyei rendőrségi szóvivő közölte, hogy gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt már megvádolták a hajóskapitányt. Kihallgatása után szabadlábon védekezhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.