Hazaküldték Obama részeg testőrét

Az amerikai elnök védelmét ellátó szolgálat három tagját is hazaküldték, miután egyikük ájulásig ivott egy amszterdami hotelben.
A leplet lerántó Washington Post szerint a három férfi az elnököt közvetlenül védő csapat tagja volt, egyikük pedig vezetői beosztásban dolgozott. Nevük elhallgatását kérő források szerint az egyik ügynökre részegen és ájultan talált rá a szálloda személyzetének egyik tagja, aki azonnal értesítette az amerikai követséget a történtekről. Feltételezések szerint a másik két ügynököt azért terheli felelősség, mert hagyták elfajulni a dolgokat.

A amerikai kormányzati vezetők védelméért és a pénzügyi bűncselekmények felderítéséért felelős Secret Service szóvivője csupán annyit erősített meg, hogy az európai körúton lévő elnököt védő szolgálat három tagját felfüggesztették, és ügyükben nyomozás indult. Ed Donovan szóvivő szerint ez az előtt történt, hogy az elnök megérkezett volna a Hollandiában tartott nukleáris biztonsági csúcstalálkozóra, és igyekezett hangsúlyozni, hogy Barack Obama biztonsága nem forog veszélyben.

A BBC emlékeztet, hogy a Secret Service hírnevén már esett csorba korábban is. A legutóbbi botrány tavaly robbant ki, és két személyt el is bocsátottak, miután szexuális zaklatással vádolták meg őket. 2012-ben pedig még ennél is többen kényszerültek távozásra, miután kiderült, hogy prostituáltakkal múlatták az időt Kolumbiában, mikor az elnök útját kellett volna előkészíteni. Ezt követően a szolgálat új szabályokat vezetett be, amelyekkel igyekeztek megfékezni a vad bulikat tartó, elkanászodott ügynököket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.