Háromnapos kijárási tilalom az ebola miatt

Sierra Leone - egyike azoknak a nyugat-afrikai országoknak ahol az ebola tombol - három napos kijárási tilalmat vezetett be, hogy megállítsák a járványt – jelentette a BBC.
Szeptember 19 és 21 között Sierra Leone-ban az emberek nem hagyhatják el otthonaikat. A tilalom célja, hogy az egészségügyi dolgozók el tudják különíteni az újonnan fertőzötteket, ezzel megakadályozva az ebola továbbterjedését. A vírus eddig 2100 ember halálát okozta Sierra Leonéban, Libériában, Guineában és Nigériában.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken jelentette be, hogy az egészségügyi dolgozóknak novembertől adhatnak be védőoltásokat, amikor már az oltóanyag biztonsági tesztelése befejeződött. Több mint 20 dolgozó vesztette életét Sierra Leonéban március óta.

Az afrikai országban több mint húszezer ember ellenőrzi majd, hogy a kijárási tilalmat senki sem szegje meg.

Nigériában ezalatt azt tervezik, hogy szeptember 2-től újranyitják az iskolákat, amit szintén az ebola megfékezése miatt zártak be.

Pénteken a WHO azt is elmondta, hogy a felépült betegek antitesteit használni kéne a még ebolás betegek gyógyításában. Az ebolás beteg szervezete ugyanis antitesteket gyárt, hogy legyőzze az ebolát. Ezek az antitestek segíthetnek egy még fertőzött immunrendszerének a kór elleni harcban. Azonban még nincs elég mennyiségű adat arra, hogy ez a gyógymód mennyire hatékony.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.