Négy halott a sevillai légikatasztrófában

Négy ember meghalt, amikor Sevilla repterétől egy km-re északra egy mezőgazdasági öntözőcsatornába csapódott egy katonai repülőgép hat emberrel a fedélzetén. 

A hatfős legénység négy tagja életét vesztette, két embert súlyos sérülésekkel ápolnak kórházban – írta az Airbus Military, a repülőgépgyár katonai gépeket fejlesztő részlege nemrég. Két utast pedig még keresnek – adta hírül a Reuters a mentést végzők beszámolói alapján, erről azonban a gyártó hivatalos közleménye nem ír. Mind a négy halott spanyol és az Airbus Defence and Space alkalmazottja. A cég minden segítséget megad a tragédia áldozatainak hozzátartozóinak – írták.  Mariano Rajoy miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, hogy értesülései szerint a repülőgépen nem katonai személyzet tartózkodott, hanem az Airbus dolgozói. A május 24-i helyi választások miatt kampánykörúton lévő elnök törölte a kampánya mai programjait.

Ennyi maradt a gépből a becsapódás után
Ennyi maradt a gépből a becsapódás után
Marcelo Del Pozo / Reuters

Az Airbus A400M gép az összeszerelést követő első próbarepülését hajtott végre, a szerencsétlenül járt repülőt Törökországnak készítették. A 23-as gyártási számot viselte. A repülőt eddig Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Malajzia és Törökország állította forgalomba. Az Airbus kríziskezelő csapata úton van Sevillába.

Az A400M Atlast Spanyolország és hat másik európai NATO-tagország – Belgium, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Luxemburg és Törökország – számára fejlesztették 20 milliárd euróért, Európa legnagyobb közös védelmi projektjében. Az eredetileg tervezetthez képest közel három év késéssel, 2013-tól használják ezt a repülőgéptípust.

A balesetet a szemtanúk szerint az okozta, hogy a gép kényszerleszállás közben egy távvezetékoszlopnak ütközött. A repülőgép pilótái a baleset előtt vészhelyzetet jelentettek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.