Három halott a kansasi náci támadásban

Az ámokfutó egy zsidó közösségi központban két, egy nyugdíjasotthonban pedig még egy emberrel végzett. „Heil Hitler!” – kiáltotta, miután őrizetbe vették.

Három embert sikerült megölnie az Egyesült Államokban, Kansas Cityben annak a valószínűleg náci támadónak, aki vasárnap délután a város Overland Park nevű negyedében lévő  zsidó közösségi központban két, később pedig egy közeli nyugdíjasotthonban, a Village Shalomban egy emberrel végzett.

Az első jelentések szerint a támadó, egy hetvenes éveit taposó szakállas fehér férfi először megkérdezte az áldozataitól, hogy zsidók-e, és csak azokra lőtt, akik erre igennel válaszoltak. Összesen öt emberre nyitott tüzet. Az Overland Park-i körzeti kórház bejelentése szerint az egyik áldozat egy 15 éves fiú volt. A zsidó közösségi központban éppen  tehetségkutató énekversenyt tartottak a támadó érkezésekor, aki a 15 éves fiún kívül itt még egy férfit lőtt le. A nyugdíjasotthonban egy nővel végzett.

A férfit a közelben, egy általános iskola parkolójában letartóztatták. Nem állt ellen, a televíziós felvételek tanúsága szerint azonban a Harmadik Birodalmat idéző „Heil Hitler!” kiáltást hallatta, amikor már bilincsben a rendőrkocsi hátsó ülésén ült. Állítólag nem helybéli, és egyelőre semmi nem utal arra, hogy az áldozatait ismerte volna. John Douglass Overland Park-i rendőrfőnök egy 15 perces sajtótájékoztatón azt mondta, egyelőre nem nyilvánítják egyértelműen gyűlöletbűncselekménynek a támadást, de nem is zárják ki, hogy az történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.