Halálra taposták egymást a munkahelyekért

Nigéria fővárosában, Abujában hét ember meghalt, több tucatnyi pedig megsérült abban a tömegben, amely a bevándorlási hivatal által meghirdetett felvételire gyűlt össze szombaton a nemzeti sportcsarnok épületénél. A több tízezer – becslések szerint 56 ezer – jelentkező egy része az alkalmassági tesztekért lendült neki. Rohamuk másodpercek alatt tömegszerencsétlenséggé fajult. Az emberek – többnyire munkanélküli fiatalok – válogatás nélkül sodorták el és taposták egymást. Az AFP riportere hét holttestet számolt össze a helyszínen.

Egy túlélő, Rosemary Ogida később a francia hírügynökségnek elmesélte, hogy őt a roham után hárman húzták ki a lábak alól. Azt elképzelni sem tudja, hányan taposhatták meg.

Bár Nigéria gazdasága papíron remekül teljesít – a közép-afrikai ország idén 7,4 százalékos gazdasági növekedésre számíthat – a munkanélküliség nagyon magas áll. Tavalyelőtti statisztikák tanúsága szerint a 170 millió országlakó egynegyedének – a huszonöt évnél fiatalabbak 37, 5 százalékának – nem volt semmiféle legális kereseti lehetőség a kezében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.