Katonák neveit és címeit tette fel a netre az Iszlám Állam

A szunnita szélsőséges szervezet feltette az amerikai hadsereg száz tagjának személyes adatait a világhálóra, arra kérve szimpatizánsait, hogy öljék meg őket. A Pentagon vizsgálja a lista hitelességét és értesítette a rajta szereplő személyeket.

Az Iszlám Állam a katonák neveit és címeit tette ki az internetre. A csoport azt állítja, hogy az információhoz adatbázisok és szerverek meghackelésével jutott hozzá. Amerikai tisztviselők szerint azonban a legtöbb adat nyilvános volt.

A biztonsági erők egyik forrása a BBC-nek elmondta, hogy a listán szereplő személyekkel már felvették a kapcsolatot.

Az Iszlám Állam úgynevezett hacker osztálya azt állítja, hogy a listán szereplő katonák részt vettek az IS elleni amerikai misszióban. A szélsőséges csoport ezért arra kérte az Egyesült Államokban élő támogatóit, öljék meg a listán szereplő embereket.

Az amerikai védelmi minisztérium még vizsgálja a közzétett dokumentum hitelességét. A Pentagon mellett az FBI is vizsgálatot folytat.

Az amerikai haditengerészet szóvivője elmondta, hogy a katonáknak tanácsos lenne ellenőrizni online tevékenységüket, és megtenni a szükséges adatvédelmi intézkedéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.