Gyomorforgató migránsvadászattal hangoltak Orbán népszavazására

Megrendezett migránsvadászattal és -kitoloncolással fűszerezték a falunapokat a székelyföldi Kommandó községben (Comandau). A hátborzongató játékban Ice Cream Syria (Szíriai fagylalt) „művésznéven” szerepet kapott az a Magyarországról indult teherautó is, amelynek rakterében 71 ötven megfulladt menekült holttestére bukkantak a rendőrök tavaly augusztusban az ausztriai Parndorf mellett.

A Sepsiszentgyörgyön megjelenő regionális napilap, a Háromszék portálja szerint a helybéli fiatalok által rendezett „paródia" nagy népszerűségnek örvendett. A Sikeres falunapok Kommandón címmel, Bokor Gábor által jegyzett beszámoló vonatkozó első bekezdését érdemes szó szerint idézni:

„Kisebb incidens zavarta meg vasárnap a Kommandói Napok eseménysorát. Szíriai fagylaltos furgonokba bújt migránsok érkeztek a falu határába, áttörték a Grenzkommando vámot. A szolgálatos határőrök végül sikeresen megállították az illegális fuvarozókat, előállították a határt törvénytelenül átlépő szíriaiakat. Azok spontán tüntetésbe kezdtek, eurót, Németországot és nőket követelve. A hatóságok azonban kitartottak, feltoloncolták őket a kommandói gőzös szerelvényére, és elküldték »Merkel nagymamájukhoz«".

Forrás: 3szek.ro

A cikkíró – aki láthatólag nem háborított fel ez – megjegyzi még, hogy a több mint kétszáz érdeklődő „vígan nézte az eseményeket", „a szervezők mindenre és mindenkire gondoltak, senki nem maradt szórakozás, kikapcsolódás nélkül". „A gyerekek is jól szórakoztak” – hangzik a képaláírás.

A cikket többen felháborodottan kommentálták a közösségi oldalakon. Az egyik szemtanú a kommentjében kiemelte, hogy a bizarr játékban csavar is volt. „A megregulázott, rendre utasított »migránsok« közül sokat cigánygyerekek játszottak".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.