Gratulált Orbánnak a kínai miniszterelnök

Megbeszélést folytatott egymással telefonon szerdán Li Ko-csiang kínai miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő – tájékoztatta Szijjártó Péter kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos az MTI-t.

Közölte: Li Ko-csiang gratulált Orbán Viktornak a Fidesz–KDNP parlamenti választáson elért győzelméhez, Orbán Viktor pedig köszönetet mondott kínai kollégájának a magyar-kínai gazdasági együttműködés fejlesztése érdekében a közelmúltban meghozott kínai kormányzati döntésekért.

A két miniszterelnök áttekintette a pekingi csúcstalálkozójukon kötött megállapodások teljesülését, köztük a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának és a V0 vasútvonal építésének előkészületeit.

Orbán Viktor és Li Ko-csiang egyetértettek abban, hogy Magyarországnak a jövőben is fontos szerepe lesz Kína és az Európai Unió kapcsolatainak alakításában - tájékoztatott a kormánybiztos.

Szijjártó Péter azt mondta, "különös jelentősége van annak, hogy a két miniszterelnök ilyen rövid idővel a csúcstalálkozójuk és a magyarországi választás után személyesen konzultáltak egymással".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.