Gál Kinga lett az Európai Néppárt egyik alelnöke

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét választották csütörtökön az Európai Néppárt egyik alelnökének a jobboldali tömörülés Madridban zajló kongresszusán.

A szavazáson a magyar politikus 370 voksot kapott, így egyike lett az Európai Néppárt 10 alelnökének, akik a következő három évben segítik a szerdán újraválasztott Joseph Daul EPP-elnök munkáját.

"Én ezt nagy sikernek tartom, ez a győzelem nem rólam szól, ez a Fideszről szól, és én nagyon örülök, hogy be tudtuk bizonyítani országnak-világnak, hogy igenis elfogadottsága van a Fidesznek az Európai Néppártban" - mondta Gál Kinga az eredményhirdetést követően az MTI-nek.

Véleménye szerint a néppárton belül is egyre inkább az őszinte szavakra van szükség. "Végig azzal kampányoltam, hogy a hitelességnek, az őszinte hangnak és a felelősségnek van itt az ideje" - fogalmazott a politikus, kiemelve, hogy fontosnak tartja az olyan néppárti értékek védelmét, mint a család, a keresztény gyökerek és az empátia.

A kongresszus újraválasztotta az EPP főtitkárának a spanyol Antonio López-Istúrizt, és a néppárt eddigi kincstárnoka, a német Christian Schmidt is megőrizte tisztségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.