Kieső a kiesőnél? Orbán stadionspottinggal heverte ki az EU-csúcs fáradalmait

A miniszterelnök szombaton a nem hivatalos pozsonyi találkozóról hazafelé tartva beugrott Dunaszerdahelyre megnézni, hogyan épül a helyi futballcsapat arénája.

Stadionspottinggal heverte ki hétvégi nem hivatalos EU-csúcs fáradalmait Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Pozsonyból hazafelé tartva beugrott Dunaszerdahelyre, ahol a helyi futballcsapat, a DAC tulajdonosával, Világi Oszkárral megnézte a tavasz óta épülő új arénában végzett munkát. A kíváncsiság oka az lehet, hogy a dunaszerdahelyi stadion magyar pénzből is épül, tavaly a Bethlen Gábor Alap Semjén Zsolt vezetésével 300 millió forintot adott a stadion átalakítására.

Orbán és Világi az építkezésen
Orbán és Világi az építkezésen
Jozo Mihálik / Facebook

A DAC-nak amúgy szüksége is van a magyar támogatásra, annak a nagyszabású stadionrekonstrukciós programnak, amelyet a magyar kollégához hasonlóan nagy futballrajongó hírében álló Robert Fico szlovák kormányfő indított útjára, ugyanis csak a szele érte el Dunaszerdahelyet. A helyi futballcsapatot mindössze 2,4 millió eurót kapott az átalakításra úgy, hogy közben a nagyszombati stadionra 10, a Kassán lévő fejlesztésére 15 millió euró jutott az összesen 45 milliós keretből.

A stadionspottingról készült felvételek tanúsága szerint Orbán Világival együtt nézte meg a dunaszerdahelyi építkezést, és egy-egy fotó kedvéért szívesen összeállt azokkal, akik aznap – még szombaton – ott dolgoztak. Világi jó kapcsolatokat ápol a magyar miniszterelnökkel. A vs.hu tavaszi cikke szerint Orbán tavaly nyáron a tusnádfürdői személyes találkozójuk alkalmával bólintott rá a dunaszerdahelyi építkezés támogatására.Világi az egyik leggazdagabb üzletember Szlovákiában, a MOL igazgatótanácsának tagja és a cég tulajdonába tartozó pozsonyi Slovnaft vezérigazgatója.

A dunaszerdahelyi aréna a felcsútihoz hasonlóan családi házak mellett fekszik, méltó hangulati aláfestést adva a DAC és a Slovan Bratislava ultrái közötti menetrend szerint kitörő balhékhoz, Orbánnak pedig szüksége lehetett a megnyugvásra a pozsonyi EU-csúcs fáradalmai után. Bár a találkozón – amelyre 27 tagország képviselőit hívták meg, a Brexit utáni Nagy-Britanniát már nem – szinte minden követelését elfogadták, a magyar kormányfő mégis „önsorsrontással és naivitással” vádolta meg a brüsszeli politikusokat, amiért szerinte többet beszéltek a menekültek szétosztásáról, mint megállításukról a schengeni határokon.

Felcsútot nem véletlenül említettük meg az előbb a Puskás Akadémia FC és a DAC ugyanis abban is hasonlíthat egymásra, hogy mire felépül a stadion, a csapat kiesik, miként a felcsútiak tavasszal, most pedig a DAC, amely ősszel még nyeretlen, kilenc forduló után négy ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.