Fico terrorizmussal riogat

Andrej Kiska szlovák államfő szerint semmilyen alapja nincs annak, hogy Robert Fico kormányfő azzal riogatja a közvéleményt: nőtt a terrorfenyegetettség Szlovákiában.

Annak már nincs hírértéke, mert annyira köztudott, hogy hűvös a viszony Andrej Kiska és Robert Fico között. Az viszont már országos figyelmet és meghökkenést keltett, hogy a szlovák kormányfő szerint lényegesen megnövekedett a terrorcselekmény veszélye Szlovákiában. Néhány órával később az elnök azt állította, hogy nincs miért riogatni a közvéleményt, ő semmilyen közvetlen fenyegetésről. Mindketten a Szlovák Információs Hivatal igazgatójára hivatkoztak.

Robert Fico pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tárgyalt a titkosszolgálatok vezetőivel, akiknek a tájékoztatása szerint lényegesen megnőtt a veszélye annak, hogy Szlovákiában is merényleteteket hajtanak végre. - Ne vegyék ijesztgetésnek amit mondtam, de kötelességem éberségre inteni polgárainkat, mert ugyan az illetékes biztonsági szervek minden nap, huszonnégy órán keresztül megfeszített erővel munkálkodnak, együttműködnek külföldi kollégáikkal, mégis növekszik a terrorveszély hazánkban is - közölte a pozsonyi kormányfő.

Szavait határozottan cáfolta Andrej Kiska a pozsonyi Sme napilap szombati számában megjelent interjújában. - Én is tárgyaltam a szlovák titkosszolgálatok vezetőivel, akik szerint semmivel sem rosszabb hazánk biztonsági helyzete, mint néhány héttel, hónappal ezelőtt. Természetesen a terrorcselekményt a mai világban nem lehet kizárni, de ennek a veszélye nem növekedett nálunk - jegyezte meg Kiska

- Félelemkeltéssel, gyűlölködéssel mostanság sajnos, lehetséges politikai tőkét kovácsolni, de felelős politikus ilyesmire nem vetemedhet. Hazánkban akadtak, akik nem is olyan régen a magyarok, aztán a romák ellen szítottak indulatokat, most pedig a migránsok és a muszlimok ellen hergelik a közvéleményt. Aki azt állítja, hogy minden muszlim potenciális terrorista, az legalább 1,6 milliárd embert sért meg - mutatott rá az államfő.

Balog Beáta kommentárjában emlékeztetett arra, hogy Robert Fico április végi szívműtétjét követően először állt szóba az újságírókkal, de most is csak a sajtótájékoztató témájával kapcsolatos két kérdésre volt hajlandó válaszolni.

- A kormányfő végre megszólalt, de félelemkeltéssel igyekezett erősíteni a politikai pozícióját, pedig a legtöbb polgár azt szerette volna tőle hallani, hogy milyen lépéseket tesz a kabinet a korrupciós botrányok kivizsgálása érdekében, de ezekről ezúttal is hallgatott - hangsúlyozta a Sme főszerkesztője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.