Fiatal migráns halt meg egy vonat tetején

Tizenéves bevándorló holttestére bukkantak egy vonat tetején a Csatorna-alagút brit oldalán. A fiúra a hajnali órákban találtak rá, valószínűleg még Franciaországban halt meg – írja a The Independent.

A kenti rendőrség szóvivője azt mondta, a fiatal fiúra hajnali négy óra körül bukkantak rakodómunkások a folkestone-i terminálnál. A fiú csütörtök este kapaszkodhatott fel a vonatra, de mire a vonat Csatorna-alagútba – becenevéén a Csalagútba – jutott, már valószínűleg halott volt. A halál körülményeit vizsgálják.

Becslések szerint mintegy ötezer migráns várakozik a Calais körüli bódévárosokban, hogy átjuthasson Nagy-Britanniába. Ezek a kétségbeesett kísérletek nem egyszer tragédiával végződnek. Vasárnap este egy másik ember halt meg, miközben megpróbált áttörni a biztonsági kerítésen az alagút közelében. A hónap elején 400 migráns próbálta megostromolni az alagutat, hogy feljuthassanak egy vonatra. Akkor egy ember veszítette életét, a Csalagút üzemeltetője, a Eurotunnel pedig felszólította a francia és brit kormányokat, hogy lépjenek fel hathatósabban az efféle tragédiák elkerülése érdekében.

Theresa May brit belügyminiszter közlése szerint csak a június 21. és július 11. közötti időszakban 8000 migránst tartóztattak fel, akik illegális úton próbáltak bejutni Nagy-Britanniában. A miniszter asszony ennek kapcsán bejelentette, hogy létrehoznak egy új biztonsági zónát Calais és Folkestone között, amelyen keresztül akár 200 jármű is szabadon és biztonsággal átkelhet a csatornán.

A tehergépkocsivezetőknek csak ebben az évben már 6,6 millió fontnyi bírságot kellett kifizetniük az illegális bevándorlók szállítása miatt, harmadával többet, mint amennyit 2013 és 2014-között fizettek ugyanezen a jogcímen. Jelentős a fuvarozó cégek vesztesége is, ugyanis egymilliárd(!) fontra rúg a rakomány közt megbúvó emberek által okozott károk értéke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.