Festőhengerrel szentelt fel stúdiót a román pátriárka

Derültséget és felhördülést egyaránt kiváltott Romániában, hogy az ortodox egyház (BOR) feje, Daniel pátriákra festőhengerrel szentelte fel az egyházi sajtótröszt, a Trinitas legújabb stúdióját. Az eset még múlt héten történt, és bár az egyházi hírügynökség részletes beszámolót és képgalériát is közölt róla, mostanra szivárgott át a világi sajtóba.

Mára azonban az online sajtót és a közösségi médiát elárasztották a szarkasztikusabbnál szarkasztikusabb kommentárok. A gúnyáradat láttán a pátriárka szóvivője, Constantin Stoica szükségét látta – mint mondta – a „be nem avatottak számára" pontosítani, hogy az egyházfő nem festőhengert használt, a fotókon látszó tárgy szerepel a hivatalosan elfogadott liturgikus eszköztárban, és neve is van: szentelőszár.

Dániel és a festőhenger
basilica.ro

A pontosítás nem győzte meg a nagyközönséget, igaz, ezek után akadt olyan jámborabb sajtótermék, amely óvatosan „festőhengernek látszó tárgyról" írt.

A pátriárka egyébiránt az egyik legnagyobb sajtótröszt fölött rendelkezik Romániában. Országos szórású rádió és televízió, több helyi rádióadó, valamint újságok kiadója. A tavaly év végén meghirdetett 19 frekvencia közül négyet a pátriárka rádiója kapott. Amúgy a tavaly odaítélt 38 sugárzási engedély közül 15-öt egyházi adók nyertek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.