Ferenc pápa húsvéti szentmisét mutat be a Szent Péter téren

A Szent Péter teret és a Vatikán környékét hívők és turisták tömege lepte el vasárnap délelőtt a Ferenc pápa által bemutatott húsvéti szentmisén.
Az emberek tömött sorokban a zsúfolásig megtelt Szent Péter tértől egészen az Angyalvárig állnak, és folyamatosan érkeznek a déli Urbi et Orbi áldásig.

A Vatikán közeli metrómegállóktól a tér felé vezető utakon rendőrök segítenek az embereknek, és felügyelik a biztonságot is.

Ferenc pápa a Szent Péter bazilika lépcsősorán emelt szabadtéri oltárnál mutatja be a misét. Az oltárt és az egész napsütötte teret virágok díszítik.

A misén a latin és a világnyelvek mellett imádságot mondanak hindi, kínai és koreai nyelven is. A szertartáson többek között a Collegium Germanicum-Hungaricum római papi kollégium kórusa énekel.

Az egyházfő a misén nem mond homíliát, mivel délben a Szent Péter-bazilika lodzsájáról beszédet tart. A Vatikán előzetes információi szerint Ferenc pápa olasz nyelvű húsvéti beszédének témája a szegénység és az éhezés elleni fellépés lesz, a gyengék és magára hagyott emberek segítése, valamint a béke szorgalmazása a világ konfliktus sújtotta övezeteiben.

A pápa a beszéde után a hagyomány szerinti húsvéti Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.