Ferenc pápa Auschwitzba látogat

Nyilvánosságra hozták szombaton a katolikus egyházfő nyári programjának tervezetét. A Vatikáni Rádió közleménye szerint Ferenc pápa július 27. és 31. között Lengyelországba látogat annak apropóján, hogy 2016-ban Krakkóban lesz a 31. Katolikus Ifjúsági Világtalákozó.

Az előzetes tervek szerint a pápa július 27-én szerdán érkezik meg Krakkó II. János Pálról elnevezett repterére. Elsőként Andrzej Duda köztársasági elnökkel, illetve a lengyel püspökökkel találkozik majd. Este a krakkói érsek lesz soron, majd ugyanabból az ablakból üdvözli a tömeget, ahonnan annak idején II. János Pál a fiatalokhoz szólt.

Július 28-án csütörtökön Częstochowa (magyar nevén Csensztokó) városában áll meg, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt és felajánljon egy misét a lengyel kereszténység felvételének 1050. évfordulójának alkalmából.

Július 29-én pénteken látogat el Auschwitz-Birkenauba, az egykori koncentrációs táborba.

Július 30-án szombaton meglátogatja az Isteni Irgalmasság Szentélyét Lagiewnikiben, majd áthaladva a szent ajtón megtekinti Szent Fausztina nyughelyét. Ezután mise következik papok, szerzetesek és szeminaristák részvételével. 

Ferenc pápa a fiatalokat meggyóntatja, majd velük ebédel. Este virrasztást tartanak a Katolikus Ifjúsági Világtalákozó kapcsán.

Július 31-én vasárnap reggel misét celebrál, délután az önkéntesekkel, a szervező bizottság tagjaival és az adományozókkal találkozik, majd a búcsúünnepséget követően hazatér Rómába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.