Felmentették Dominique Strauss-Kahnt

A lille-i bíróság pénteken felmentette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori főigazgatóját, akit négy évvel ezelőtt vádoltak meg üzletszerű kerítéssel és prostitúcióra kényszerítéssel.

A DSK becenéven elhíresült hatvanhat éves IMF-vezért azzal vádolták, hogy szexmunkásokat segített beszerezni egy prostitúciós hálózatnak egy lille-i hotelben. Az ítélet az utolsó lépés a négyéves perben, amely tisztázta a Strauss-Kahnt a 2011-es zaklatási vádak alól.

A volt IMF-vezér korábban elismerte, hogy szexpartikon vett részt, de azt mondta, arról nem tudott, hogy a nők között voltak prostituáltak. Strauss-Kahn a tárgyalásán azt mondta, szüksége volt az efféle „szabadidős” tevékenységekre, mert sok problémával járt a munkája.

Guardian megjegyzi, hogy bár Strauss-Kahn bevallotta, hogy részt vett az orgiákon, sokan várták, hogy felmentik őt, mivel nem állt elegendő bizonyíték rendelkezésre ellene. A volt IMF-főigazgató felmentését szokatlan módon az ügyészség is kérte.

Strauss-Kahnon kívül még 12 embert vádolnak az üggyel kapcsolatban, akikről szintén pénteken dönt a bíróság.

Szexuális zaklatással is vádolták

2011-ben Nafissatou Diallo, egy New York-i szálloda szobalánya azzal vádolta DSK-t, hogy a férfi megpróbálta megerőszakolni. A vádakat végül ejtették, az érintett felek megegyeztek, a szobalány azóta éttermet nyitott abból a másfél millió dollárból, amelyet kártérítésként kapott. A botrány miatt DSK búcsút mondhatott a Nemzetközi Valutaalap elnöki posztjának, házassága véget ért, és szertefoszlott annak az esélye, hogy egyszer francia elnök lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.