Fejbe lőttek három muszlim fiatalt egy amerikai egyetemen

Egy negyvenhat éves férfi kedd éjjel fegyvert ragadott és fejbe lőtt három muszlim fiatalt az Észak-Karolinai Egyetem (University of North Carolina) Chapel Hill-i campusán.

Craig Hicks az ámokfutás után feladta magát. Hármas gyilkossággal vádolják. Áldozatai, a 23 éves Deah Shaddy Barakat, a 21 éves Juszor Mohammad és a 19 éves Razan Mohammad Abu-Salha,  egyaránt a fejébe kapta a golyót - írja a CNN.

Barakat és Mohammad házasok voltak, alig egy hónapja keltek egybe. Barakat a második évet járta az egyetem fogorvostudományi karán, szíriai menekültek fogászati ellátására gyűjtött pénzt. Azt tervezte, hogy nyáron Törökországba utazik, hogy személyesen is segítsen nekik. Felesége ősszel kezdte volna meg tanulmányait a tanszéken. Abu-Salha – Mohammad húga – az Észak-Karolinai Állami Egyetem hallgatója volt.

Az indítékról a hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak, de Hicks gyakran posztolt vallásellenes üzeneteket a közösségi oldalakon, így valószínűleg gyűlölet-bűncselekmény történt. „Ha sértésekről van szó, azokat a ti vallásotok kezdte. nem én. És ha a vallásotok befogná azt a nagy száját,én is azt tenném” – hangzik a férfi egyik bejegyzése. Órákkal a gyilkosság után, szerda hajnalban a #chapelhillshooting and #MuslimLivesMatter hashtag már futótűzként terjedt a Twitteren.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.