ENSZ: Több mint 4,5 ezer halott az ukrajnai konfliktusban

A nemzetközi szervezet adatai szerint összesen 4634-en vesztették életüket az Ukrajnában április óta dúló harcokban. 
A közölt felmérésbe a július 17-én Kelet-Ukrajna területén lezuhant Malaysia Airlines utasszállítójának 298 halálos áldozatát is beleszámították. A világszervezet december 7-ig regisztrált adatai szerint az ukrajnai válságban 10 423-an sebesültek meg, s a válsággóc területén jelenleg mintegy 5,2 millióan élnek - számol be az adatokról a Híradó.

Az ENSZ legutóbbi, november 20-án közölt felméréséhez képest több mint háromszázzal emelkedett a halottak száma. Az akkor készített jelentés 4317 halálesetet regisztrált az ukrán hadsereg, a fegyveres csoportok és a polgári lakosok között.

A nemzetközi szervezet adatai szerint december 12-ig 542 080 ember hagyta el ukrajnai otthonát, és az ország területén belül máshol keresett menedéket. További 567 956 személy külföldre menekült a fegyveres harcok sújtotta kelet-európai állam területéről.

Az OCHA megjegyezte, hogy a Kijev által december 9-én egyoldalúan meghirdetett fegyverszünet óta a világszervezet nem regisztrált újabb polgári áldozatokat, ami figyelemreméltó siker.

Az ENSZ hétfőn teszi közzé újabb jelentését az emberi jogok ukrajnai helyzetéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.