Elvágták a főkonzul torkát

Holtan találták bronxi lakásában csütörtökön Nicaragua főkonzulját. A vérbe fagyott Cesar Mercadóra sofőrje talált rá, amikor felment hozzá, hogy az ENSZ közgyűlésére szállítsa.

Az ajtó nem volt kulcsra zárva, így a gépkocsivezető be tudott menni a lakásba, ahol megtalálta a diplomata holttestét. A gyilkossághoz a tettes egy 30 centiméter hosszú steakvágó kést és egy kisebb hámozó kést használt. A második vágóeszközt a fürdőszoba vérrel telt mosdójának alján találták meg a helyszínelők. A 34 éves Mercadót utoljára egy nappal korábban látták élve. Ismerősei szerint a meggyilkolt diplomata közkedvelt személy volt, akinek nem voltak ellenségei. A nőtlen Cesar Mercado kilenc évig látott el diplomáciai feladatokat Nicaragua New York-i képviseletein. A főkonzuli feladatok átvétele előtt hazája ENSZ-nagykövetségén dolgozott.

Nicaragua elnöke, Daniel Ortega volt baloldali gerillavezér, az Egyesült Államok politikájának vehemens bírálója, jelenleg New Yorkban tartózkodik, az ENSZ-közgyűlés részvevőjeként. Jaime Morales nicaraguai alelnök Managuában bejelentette: Robert Callahan amerikai nagykövet arról biztosította, hogy az FBI minden tőle telhetőt megtesz a tettes kézre kerítésének érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.