Elrohannak a menekültek a macedón rendőrsorfal mellett – videó

Csütörtökön hirdetett szükségállapotot a macedón kormány a macedón-görög határszakasz két zónájában, mivel naponta több ezer migráns próbál átjutni ellenőrizetlenül itt, hogy Nyugat-Európába juthasson. Pénteken már füstgránáttal kellett oszlatni a tömeget és erőszakos bűncselekmények is törtétek.

A Russia Today a szombaton tette közzé az alábbi videót, melyen az látszik, hogy a macedón–görög határszakasznál a migránsok egyszerűen elszaladnak a kábító gránátokat is bevető rendőrök mellett.

A BBC beszámolója szerint több ezren törték át a rendőrségi záróvonalat akkor, amikor a hatóságok át akartak engedni egy kisebb csoportot, melyhez sok kisgyermek tartozott.

A Macedóniába érkező migránsok száma a közelmúltban drámaian megemelkedett, csak az elmúlt hónapban 39 ezren haladtak át az országon, és újabban napi 2500-3000-ra tehető a számuk. Az illegális határátlépők lelassítása érdekében a macedón kormány csütörtökön rendkívüli állapotot hirdetett két határellenőrző zónában és a köztük lévő közlekedő folyosón, ami lehetővé teszi a hadsereg bevetését is. A görög oldalon veszteglésre kényszerített több száz, egyes források szerint több ezer ember azóta kétségbeesetten próbál átjutni Macedóniába, ahonnan Szerbián és Magyarországon át Nyugat- vagy Észak-Európába akarnak eljutni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.