Élőben közvetítik Pistorius perét

Az ügyvédeknek nem teszik a dolog, de a bíró tekintettel volt a hatalmas várakozásra.

Dunstan Mlambo bíró kedden engedélyezte, hogy három televízió kamerái végig közvetítsék a paralimpiai és olimpiai futó március elején kezdődő perét. Pistorius ügyvédei mindvégig ellenezték az ötletet. Szerintük így romolhat annak esélye, hogy védencük igazságos ítéletben részesüljön, Mlambo szerint azonban a bírósági ügyek nyilvánosnak minősülnek, és ezt tiszteletben kell tartani. Ennek ellenére lesz a pernek olyan szakasza, amely nem kerül adásba, az például biztos, hogy a védelem által felvonultatott tanúk vallomásait nem láthatja a közönség.

Oscar Pistorius. Még mindig nem világos, mi történt az atléta otthonában
Oscar Pistorius stands in the dock during a break in court proceedings at the Pretoria Magistrates court, February 20, 2013. "Blade Runner" Pistorius, a double amputee who became one of the biggest names in world athletics, was applying for bail after being charged in court with shooting dead his girlfriend, 30-year-old model Reeva Steenkamp, in his Pretoria house. REUTERS/Siphiwe Sibeko (SOUTH AFRICA - Tags: CRIME LAW SPORT TPX IMAGES OF THE DAY)

Pistoriust tavaly vádolták meg barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásával. A 29 éves Steenkampot Pistorius tavaly, Valentin-nap hajnalán lőtte le. A holttest a paralimpiai futó pretoriai otthonának a fürdőszobájában feküdt, amikor megtalálták. Pistorius azt állítja, hogy rablónak hitte a nála három évvel idősebb barátnőt, a vád viszont azt próbálja bizonyítani, hogy egy veszekedés fajult gyilkosságig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.