Kezdenek elszabadulni az indulatok a hatalmas szerencsétlenség után – videó

Élőben jelentkezett az észak-kínai Tiencsinből a CNN tudósítója, amikor megtámadták a helyi kórház előtt. Will Ripley a legalább 50 ember halálát követelő gyárrobbantásról számolt be, amikor üvöltöző emberek lökdösni kezdték.

A riporter be sem tudta fejezni a tudósítást, olyan haraggal támadtak neki a szeretteikért aggódó, kórház előtt várakozó emberek, akik információkra vártak a tűző napon. Ripley épp a szívszorító eseményeket ecsetelte, amikor egy férfi üvöltözni kezdett vele, majd neki is támadt.

Az élő bejelentkezés alig egypercesre sikeredett. Később a Twitteren Ripley azt írta: „A borzasztó éjszaka után a kedélyek nyilvánvalóan magasra csaptak Tiencsinben. Én jól vagyok. Sok ember nem” – idézi a Mirror.

A New York Times újságírója szerint a bánattól lesújtott rokonok több külföldi tudósítóval is kiabáltak, azt követelve, hogy ne számoljanak be a történtekről.

Ahogy azt mi is megírtuk, az észak-kínai Tiencsin kikötővárost több nagy erejű robbanás rázta meg helyi idő szerint éjjeli fél tizenkettőkor. Egy veszélyes vegyi anyagokkal foglalkozó cég raktára robbant fel és borult lángba, a tűz pedig átterjedt a környező vállalatok telephelyeire. A magasra csapó lángok pokoli állapotokat teremtettek, több épület összedőlt vagy megrongálódott a detonációkban. A mentésben civilek is részt vettek, sokan indultak el a késői óra ellenére is vért adni.

A robbanássorozat apokaliptikus állapotokat hagyott maga után
A robbanássorozat apokaliptikus állapotokat hagyott maga után
Jason Lee / Reuters

A robbanásban és a tűzben legalább 50 ember meghalt, köztük egy tucat tűzoltó is. A sérültek számát 520 és 700 közé teszik, a súlyos állapotban kórházba szállítottak száma legalább 60.

A Mirror emlékeztet rá, hogy az ipari balesetek nem ritkák Kínában, ami összefüggésbe hozható az elmúlt három évtized őrületes tempójú gazdasági növekedésével, amelynek érdekében a biztonsági előírásokat gyakorta elhanyagolják. Tavaly egy autóalkatrész-gyár robbant fel az átforrósodott fémpor miatt. Az üzemi baleset 75 ember életét követelte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.