Beszólt De Niro az elnökaspiráns-nejeknek

A kétszeres Oscar-díjas színésznek Barack Obama adománygyűjtő rendezvényén sikerült magára haragítania a teljes republikánus tábort. Mindeközben 25 ezer dollárért lehetett beszélgetni Michelle Obamával.

„Callista Gingrich. Karen Santorum. Ann Romney. Tényleg azt gondolják, hogy ez az ország készen áll egy fehér first ladyre? – tette fel a kihívó kérdést Robert De Niro, a hangos ováció hallatán pedig hozzáfűzte: „Túl korai, nem?”

Newt Gingrich, balján feleségével, Callistával
Orlando, 2012. január 30. Newt GINGRICH, a képviselőház volt elnöke Barack Obama amerikai elnököt és riválisát, Mitt Romney elnökjelöltet ábrázoló karikatúrát tart a magasba, amint egy kampányrendezvényen az egészségügy reformjával kapcsolatos terveiket bírálja a floridai Orlandóban 2012. január 30-án. Florida államban január 31-én tartják a republikánus elnökjelölt kiválasztását célzó előválasztást. Jobbról neje, Calista. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Bár a mintegy 90 fős közönség állítólag remekül szórakozott, a republikánus elnökjelölt-aspiránsok vajmi kevéssé voltak elragadtatva a kiszólástól. Newt Gingrich a maga részéről megbocsáthatatlannak nevezte De Niro megjegyzését, és azt követelte, hogy személyesen az elnök „vonja felelősségre” a színészt. „Feleségem, illetve Karen Santorum és Ann Romney nevében is úgy gondolom, hogy Robert De Niro téved. Hiszem, hogy az ország készen áll egy új first ladyre, akit neki nem faji jelzőkkel kellene leírnia” – fogalmazott indulatosan a republikánus politikus. Szerinte, ha a baloldalon sokan néhány republikánus műsorvezető és kommentátor fejét követelik, akkor Barack Obamának is el kell számolnia azzal, ha egyik rendezvényén valaki ilyen „végletesen elfogadhatatlanul” fogalmaz.

Az adománygyűjtőre egyébként ötezer dollár volt egy jegy, amely magában foglalta egy koktél és egy, az elnökkel készült közös fotó árát. Egy Michelle Obamával folytatott személyes csevejért 25 ezer dollárt kellett fizetni. Az est házigazdája többek között Whoopi Goldberg és Angela Bassett színésznő volt.

Az amerikai elnök kampánykasszájába folyamatosan áramlik a pénz. Csak múlt pénteken ötmillió dollárt sikerült gyűjtenie, ezen a héten stábja pedig 1,2 millióra számít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.