Elhalasztják az adócsökkentést

A bércsökkentéseknek vége, de azért nem nyitják tágra az erszényt – jellemezte a román miniszterelnök kormánya 2013-as bér- és adópolitikáját.

Victor Ponta a Romania TV kereskedelmi televízió kedd esti műsorában azt is elmondta, hogy idén semmiképp nem vezetik be a kampányban ígért progresszív adózást.

A parlamentben december végén elfogadott kormányprogram szerint a második Ponta-kormány a jelenlegi 16 százalékos egységes adókulcs az alacsonyabb keresetűeknél 12, illetve 8 százalékra csökken. Ponta kedd este először ismerte el, hogy 2013-ban valószínűleg nem sikerül végrehajtani az adócsökkentést, egyúttal pedig azt is, hogy az úgynevezett differenciált adó nehéz kompromisszum eredménye.

A Szociálliberális Unió (USL) liberális oldala ragaszkodott az általuk 2005-ben bevezetett egységes adókulcshoz, miközben a szociáldemokraták azt tartják, hogy „sehol a civilizált világban nem azonos az adókulcs egy százlejes és egy egymillió lejes jövedelem esetén” – magyarázta a miniszterelnök. (Bukaresti tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.