Elengedték a tizenéves fiút lelövő görög rendőrt

Feltételesen szabadlábra helyezték a görög hatóságok vasárnap azt a rendőrt, aki 2008 decemberében lelőtt egy tizenöt éves fiút egy athéni tüntetésen, zavargások hullámát indítva el ezzel a délkelet-európai országban - közölték igazságügyi forrásokból.

A szándékos emberöléssel vádolt 38 éves Epaminondasz Korkoneaszt, valamint bűnrészességgel vádolt 32 éves társát, Vasziliosz Szaraliotiszt azért engedték el, mert már a maximális időt, másfél évet töltöttek előzetes letartóztatásban, s a görög törvények ilyen esetben a vádlottak szabadon bocsátását rendelik el. A két rendőr azonban nem hagyhatja el az ország középső részén fekvő Amfisza városát - biztonsági megfontolásokból itt, s nem Athénban folytatják le büntetőperüket -, valamint reggel és este jelentkezniük kell a rendőrségen. Egy rendőrségi forrás szerint a két férfi rendőri védelemben részesül.

Amennyiben a bíróság bizonyítottnak látja a szándékos emberölést, úgy Korkoneaszt akár életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik. Korábbi jelentések szerint a rendőr vallomásában azt állította, hogy önvédelemből cselekedett a rájuk támadó fiatalokkal szemben, figyelmeztető lövéseket adott le, és egy gellert kapó lövedék oltotta ki a fiú életét. Ez utóbbit az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vizsgálat megerősítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.