Állítólag élelmiszerszállító repülőgépet lőtt ki az al-Nuszra Front

Az al-Kaida Szíriában hűséget esküdött szélsőséges szervezet vasárnap közösségi oldalán közölte, hogy az ország észak-nyugati részén lelőtte a hadsereg egyik teherszállító repülőgépét, amelynek élelmiszer és lőszer volt a rakományában. A szír állami televízió azonban a rossz időjárást okolja a gépet ért katasztrófáért.

A repülőgép lelövését nem sikerült teljes bizonyossággal megerősítenie a Reutersnek.

A szíriai állami televízió egy katonai forrásra hivatkozva azt mondta, hogy a teherszállító repülőgép a rossz időjárási viszonyok és a sűrű köd miatt zuhant le szombat éjszaka. A személyzetből senki nem élte túl, amikor a gép megkísérelte a leszállást Abu al-Duhur katonai répülőtéren.

A Nusra Front, az al-Kaida terrorszervezet szíriai szárnya azonban azt állítja twitter bejegyzésében, hogy a gépet ők lőtték ki.

A 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban a légierő több sugárhajtású vadászgépét és helikopterét is kilőtték. Az Egyesült Államok vezette koalíció folyamatosan bombázza az Iszlám Állam (IS) pozícióit Szíriában.

A múlt hónapban egy jordániai pilótát fogtak el az IS fegyveresei, miután gépe lezuhant a szélsőséges szervezet északkelet-szíriai fellegvára, Rakka mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.