Durvul a családi viszály Le Penéknél

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke vasárnap megtiltotta apjának, a szélsőjobboldali párt alapítójának, hogy jövőben a tömörülés nevében bárhol felszólaljon.

Jean-Marie Le Pen a múlt hónapban dühítette fel lányát, amikor megismételte sokat kritizált kijelentéseit a náci gázkamrakkál kapcsolatban. A nyolcvanhat éves szélsőjobboldali politikus azt mondta, a kamrák csupán a történelem részei és semmi többek - emlékeztet a thelocal.fr. Le Pen más szélsőséges és antiszemita megjegyzéseket is tett az elmúlt időszakban, amivel teljesen kiakasztotta lányát, a Nemzeti Front elnökét.

Marine Le Pen kategorikusan elítélte apja megjegyzéseit, és politikai öngyilkosságnak nevezte amit művel. A vita végül odáig fajult közöttük, hogy a pártvezér visszalépésre szólította fel apját a regionális választásokon. Jean-Marie Le Pen ezt egyébként meg is tette, unokája javára.

A kettejük közötti rossz viszony tovább romlott pénteken, amikor a Nemzeti Front hagyományos május elsejei párizsi nagygyűlésén az öreg Le Pen megzavarta lánya beszédét. Az apa rá sem nézett a lányára - aki kényszeredett mosollyal szándékosan a jegyzeteibe bújt -, győzelemre emelte a kezét, és perceken át ünnepeltette magát a tömeggel. Aztán lement a színpadról, és elhagyta a helyszínt. Lánya beszédét nem hallgatta meg.

Marine Le Pen a történtek után vasárnap a francia rádióban megtiltotta apjának, hogy a jövőben a párt nevében felszólaljon. A szélsőjobboldali politikus lánya a pénteki eset kapcsán azt mondta, apja rosszindulatból viselkedett így: „Úgy érzem, nem tudja elviselni, hogy a Nemzeti Front az ő vezetése nélkül is tovább létezik."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.