Egyoldalú tűzszünetet hirdet az ukrán elnök

A nemsokára bejelentendő fegyvernyugvásról Petro Porosenko azután beszélt, hogy telefonon egyeztetett az orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal.

Egyoldalú tűzszünet kihirdetésére készül Petro Porosenko ukrán elnök. A fegyvernyugvásról szóló a bejelentéssel Porosenko a kijevi védelmi egyetemen állt a nyilvánosság elé. Elmondta, hogy rövid tűzszünetről van szó, amely lehetőséget ad az „orosz zsoldosoknak" arra, hogy elhagyják Ukrajna területét. arról, hogy mikor hirdetik ki, az ukrán elnök nem beszélt, és az egyik szóvivője is csak annyit mondott, hogy „órákon vagy napokon belül" megtörténhet a dolog.

Porosenko néhány órával azután szólalt meg, hogy telefonon beszélt az orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal az ukrán válság megoldásáról, a Kreml pedig később megerősítette, hogy az egyeztetés során a két politikus érintette a tűzszünet kérdését. Azokat z orosz és oroszpárti szeparatistákat, akik egy májusi népszavazás után a két kelet-ukrajnai megyében, Donyeckben és Luganszkban is kikiáltották a függetlenséget, a tűzszünet nem nagyon érdekli. Korábban többször is elutasították a fegyverletételre történő felszólításokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.