galéria megtekintése

Egy hatéves amerikai kisfiú menekült testvért kér Obamától

7 komment

NOL

Annyira megérintette a hat éves Alexet az aleppói kisfiúról készült fénykép, amelyen egy mentőautóban ül félkábultan, véresen és törmeléktől koszosan, hogy levelet írt Barack Obamának. Arra kérte az Egyesült Államok elnökét, hogy járjon közbe, hogy a családjukhoz kerülhessen a kisfiú, akit testvérükként szeretnének. 

A múlt hónapban bejárta a világot egy szír kisfiúról, az ötéves Omran Daqneesh-ről készült fénykép, amely egy aleppói bombázás után készült. A fiút a romok alól szabadították ki és beültették egy mentőautóba. A félkába, törmeléktől koszos gyerek képe eljutott egy hatéves amerikai kisfiúhoz is. Alex gondolt egyet és levelet írt az Egyesült Államok elnökének, amelyben arra kéri, hogy segítsen neki megtalálni a fiút és vigye el hozzájuk, hogy testvérükként fogadhassák - közli az Independent.

Forrás: The Independent

Családot és otthont adunk neki, a testvérünk lesz - írja a hatéves kisfiú.

 

"Kedves Obama elnök úr! Emlékszel a fiúra, aki a mentőautóban ült Szíriában? Légy szíves hozd el hozzánk" - kezdődik Alex levele.

"Zászlókkal, virágokkal, és a léggömbökkel várjuk. Családot adunk neki és a testvérünk lesz. Catherine, a kishúgom lepkéket és szentjánosbogarakat gyűjt neki. Az iskolámban van egy barátom Szíriából, Omar, bemutatom majd neki és akkor mindannyian együtt játszhatunk. Meghívjuk őt születésnapi bulikba, és ő megtanít nekünk egy másik nyelvet, mi pedig megtanítjuk őt angolul, mint ahogy Aoto barátomat is Japánból. "

A kisfiú ír még arról, hogy testvérével együtt megosztják majd vele a játékaikat, a nagy fehér nyuszit és a biciklit is és megtanítják összeadni és kivonni.

Barack Obama az ENSZ csúcstalálkozón olvasta fel a levél részleteit, majd megjegyezte, hogy ez a hatéves fiú már most több emberséget, szeretetet és megértést tanúsít, mint a legtöbb felnőtt. A világ vezető politikusai előtt az amerikai elnök azt mondta,  "képzeljék el, milyen lenne a világ, ha mindannyian Alexek lennénk, mennyi szenvedést tudnánk enyhíteni és hány életet tudnánk megmenteni."

Ezután Obama arra kérte az ENSZ-csúcs résztvevőit, hogy tegyenek felajánlásokat arra vonatkozóan, hogy a tagállamok megkönnyítik a menekültek belépést az országokba.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.