Egész éjjel égtek az olajszállítók Kabul külvárosában

Tálibok vállalták magukra a mintegy tucatnyi olajszállító teherautó elleni péntek esti rakétatámadást. A tűzoltók egész éjszaka küzdöttek a lángokkal, egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halálos áldozatok.

Az olajszállító teherautókban állítólag a NATO-csapatok számára szállítottak üzemanyagot, ám a támadás idején épp egy Kabul melletti parkolóban álltak a járművek. A tálibok a késő esti órákban indították meg a a rakétatámadást, aminek következtében mintegy 400 hordó kapott lángra.

A tűzoltók egész éjjel oltották a tüzet, ám a BBC szerint még szombat reggel is lángokban állt a helyszín.
A héten már volt egy komolyabb merénylet Afganisztánban, akkor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az afgán légierő egyik buszának közelében. A szerdai támadásban legalább nyolcan vesztették életüket.

Mindez az elnökválasztási hajrában történt: a második forduló előzetes eredményeit épp akkor hozták volna nyilvánosságra, ám a választási csalások kivizsgálása miatt ezt elhalasztották. Ennek ellenére szinte borítékolható Abdullah Abdullah egykori külügyminiszter győzelme, aki az első fordulót is simán nyerte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.