Dühös zöldségtermesztők gyújtották fel a biztosító épületét

Lángokban állt az éjszaka egy bretagne-i biztosító épülete, ugyanis a romló életszínvonal ellen tüntető mezőgazdasági dolgozók dühükben felgyújtották azt, a bajok egyik fő okozójának azonban az Oroszország elleni szankciókat tartják.

A bretagne-i zöldségtermesztőkben péntek éjjel addig gyűlt a harag és az elkeseredés, hogy fogták magukat, és mintegy százan rátámadtak a morlaix-i biztosító épületére, majd tüzet gyújtottak. Mindez azonban nem volt elég: miután a hivatal lángokban állt, fogták a traktorokat, és az épület elé szórtak több száz mázsa articsókát és karfiolt, amit idén nem sikerült eladniuk. Néhányan az épület ablakait is betörték - írja a BBC. A dühös farmerek a francia sajtó szerint ezt követően eltorlaszolták a főutat, és akadályozták a tűzoltók munkáját.

A mezőgazdasági dolgozók arra panaszkodnak, hogy nem tudják felvenni a harcot a csökkenő árakkal, életszínvonaluk ezért folyamatosan romlik. Az eddig sem könnyű helyzeten pedig állítólag az Oroszországgal szemben életbe léptetett EU-szankciókra adott orosz válasz is sokat rontott, hiszen elveszítették egyik fő piacukat.

Az ügynek nagy visszhangja volt Franciaországban, még Manuel Valls miniszterelnök is elítélte a zöldségtermesztők tettét, és megígérte, hogy eljárás indul ellenük. Ugyanakkor biztatta a mezőgazdasági szektorban dolgozókat, hogy folytassák a korábban megkezdett tárgyalásokat a mezőgazdasági miniszterrel, mivel az utóbbi időben igen feszültté vált a légkör a kormány adópolitikája miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.