Demszky szerint a magyar média ma kevésbé szabad, mint a Kádár-rendszerben

„Ezt nem mondja komolyan?” – kérdezte Stumpf Anna, a washingtoni magyar nagykövetség harmadtitkára. „De igen. Megéltem” – válaszolt a volt budapesti főpolgármester.

Szópárbaj alakult ki Demszky Gábor és Stumpf Anna, a washingtoni magyar nagykövetség attaséja között a volt budapesti főpolgármester tegnapi washingtoni előadása után. Az Egyesült Államok de facto nemzeti könyvtárában, a Kongresszusi Könyvtárban Demszky a rendszerváltásról, a helsinki folyamatról és a magyar média helyzetéről beszélt.

A médiatörvényt kevés dicsérő szóval illető Demszky-előadás végén Stumpf Anna megjegyezte, hogy a Klubrádió és az ATV is gyakran kritizálja a kormányt, mégsem származik ebből semmilyen káruk. Demszky erre azt válaszolta, hogy az említett médiumok egyikének sincs országos lefedettsége, sőt, a Klubrádió már csak Budapesten és Debrecenben sugározhat.

Kiemelte a volt budapesti főpolgármester azt is, hogy mind a Klubrádió, mind az ATV anyagi gondokkal küzd, mivel, a negatív következményektől tartva, számos olyan cég van, amely nem helyez el hirdetést egyik médiumnál sem. Végezetül megjegyezte, hogy a magyar média ma kevésbé szabad, mint a Kádár-rendszerben. „Ezt nem mondja komolyan?” – kérdezte erre Stumpf Anna, mire Demszky csak ennyit felelt: „De igen. Megéltem”.

A volt főpolgármester szerint a Fidesz a kétharmadra hivatkozva igazolja a diktátumát, amely elmondása szerint szembemegy az EU-csatlakozás feltételéül szolgáló koppenhágai kritériumokkal és a demokratikus jogrenddel is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.