Csoportosan erőszakolták meg az idős apácát

Egyelőre nem sikerült elkapni azt a hat indiai férfit, akik a gyanú szerint megerőszakoltak egy 74 éves apácát Nyugat-Bengálban.

Kórházban ápolják azt az idős apácát, akit szombaton erőszakolt meg hat férfi. A támadók először a kolostorhoz tartozó iskolába törte be a reggeli órákban, majd miután ellopták az ott tartott pénzt, berontottak a kolostorba. A BBC-nek nyilatkozó kalkuttai érsek szerint három apáca is az épületben tartózkodott.

„Egyiküket súlyosan zaklatták. A másik kettőt valamint az őrt székekhez kötözték" – számolt be Thomas d'Souza, aki hozzátette, hogy a férfiak megrongálták a kolostort, és számos értékes kegytárgyat elraboltak. A hatóságoknak annyiban könnyű dolga lesz, hogy az épület be volt kamerázva, és mind a hat elkövető arca jól látszik a felvételeken. 

Az utóbbi időben számos hasonló esetet jelentettek Indiában. Az első nagy visszhangot kiváltó eset 2012 decemberében történt, amikor többen megerőszakoltak egy buszon utazó diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe. Az esetről dokumentumfilm is készült, ám Indiában betiltották a megrázó filmet, és a vezetés szerette volna elérni, ha máshol sem mutatják be az India lányát.

A szombat délelőtti támadás körülményei egyelőre homályosak, de az utóbbi időben keresztény csoportok India-szerte arra panaszkodtak, hogy veszélyben érzik magukat és gyakran vandálok támadják meg a templomokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.