Fogalmam sem volt, hogy 76 afgán van a platómon!

Az illetékes cseh bíróság szerdán vizsgálati fogságba helyezte azt a két magyar állampolgárságú embercsempészt, akik egy leponyvázott teherautó rakterében 76 afgán, pakisztáni és szíriai személyt akartak Németországba szállítani, de egy közúti ellenőrzésen lebuktak.

Michaela Rezníčková bírónő a novinky.cz portálnak elmondta, hogy a két férfi minden bizonnyal szervezett embercsempész bűnbanda tagja, és alapos a gyanú, hogy nem először követtek el ilyen bűncselekményt. Kihallgatásuk során eleinte azt hajtogatták, hogy fogalmuk sem volt, kik tartózkodnak a járműben, de aztán belegabalyodtak a további válaszaikba.

Ráadásul kiderült az is, hogy a Militzer&Münch Hungária Kft. nemzetközi szállítmányozó cég ellen – amelynek állítólag a tulajdonában volt a jármű – Magyarországon már 2013 végén csődeljárás indult.

Cseh szakértők szerint legalább öt év börtönbüntetés vár a két férfira. Ha pedig bebizonyosodik, hogy lefizették őket, akkor akár nyolc évet is a rácsok mögött tölthetnek.

A nyomozást tovább folytatják – tájékoztatta lapunkat Ivana Jelínková rendőrségi szóvivő. A menekülteket az egyik csehországi befogadóállomáson helyezték el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.