Connie Mack lett a Miniszterelnökség magyar hangja az Egyesült Államokban

Magyarország amerikai "szószólójává" nevezték ki és az ország érdekeinek egyesült államokbeli képviseletében való részvételre kérték fel Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
"Magyarország jó barátja és stratégiai szövetségese az Egyesült Államoknak Közép-Európában" - idézte Orbán Viktor kormányfőt a kinevezés kapcsán Havasi Bertalan, hozzátéve: Mack feladata egy közvetlen kommunikációs csatorna biztosítása lesz az amerikai média és döntéshozók, valamint a Miniszterelnökség között.

Erre Magyarország, valamint a szabadság és a NATO-szövetség iráni elkötelezettségének jobb megértése érdekében van szükség - áll a tájékoztatásban, mely szerint Connie Mack úgy fogalmazott: "Megtisztelő, hogy az Egyesült Államok egyik legfontosabb európai szövetségesének az érdekeit képviselem. Azok a kemény gazdasági és védelempolitikai döntések, amelyeket Magyarország meghozott - és továbbra is nap mint nap meghoz - a szabadság és függetlenség világítótornyává tették Magyarországot abban a térségben, amely jelenleg számos külső fenyegetéssel néz szembe".

A Kormányzati Információs Központ ezzel egy időben arról tájékoztatott, hogy elindítottak egy Hungary Insights (Bepillantás Magyarországra) című angol nyelvű honlapot, amelynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet az amerikai-magyar kapcsolatok stratégiai, gazdasági és kulturális fontosságára.

Connie Mack lobbista 2005 és 2013 között volt Florida állam egyik kongresszusi képviselője, tagja volt az amerikai képviselőház külügyi bizottságának is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.