Clinton ígéri, hogy nem fogad majd el külföldi adományokat

Ha Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok elnöke, alapítványa nem fogad el külföldi és vállalati adományokat. Csak amerikai állampolgárok és független jótékonysági szervezetek adományaira számítanak majd - jelentette ki csütörtökön az alapítvány szóvivője.
Korábban olyan sajtóhírek szivárogtak ki, hogy Bill Clinton volt elnök a héten az alapítvány egyik megbeszélésén közölte a munkatársakkal: a Clinton Globális Kezdeményezés szeptemberben tartandó éves konferenciáján bejelenti lemondását az alapítvány igazgatótanácsából. A volt elnök ugyanakkor kijelentette, hogy az alapítvány változatlanul nagyszabású akciókat támogat majd szerte a világban.

A Clinton Alapítványt az elmúlt hónapokban erőteljes támadások érték. Hillary Clintont még az a vád is érte, hogy amikor az amerikai diplomácia irányítója volt, nem határolta el határozottan külügyminiszteri tevékenyégét a Clinton Alapítványétól. A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump a múlt héten - miután nyilvánosságra kerültek külügyminisztériumi e-mailek - azt mondta, hogy Hillary Clinton külügyminiszterként hozott olyan döntéseket is, amelyek az alapítvány, nem pedig az amerikai diplomácia érdekeit szolgálták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.