Chile: nők harcolnak az elnöki posztért

A szocialisták már korábban bejelentették, hogy Michelle Bachelet korábbi államfőt (2006–2010) indítják. A konzervatívok választása Evelyn Mattheire, a kormányzó jobboldali Pinera-kormány munkaügyi és szociális miniszterére esett, miután az eredeti jelölt depresszióra hivatkozva a múlt héten visszalépett.

Két nő küzd majd az elnöki posztért Chilében novemberben, miután a konzervatívok is nőt jelöltek a posztra. A szocialisták már korábban bejelentették, hogy Michelle Bachelet korábbi államfőt (2006–2010) indítják. A konzervatívok választása Evelyn Mattheire, a kormányzó jobboldali Pinera-kormány munkaügyi és szociális miniszterére esett, miután eredeti jelöltjük depresszióra hivatkozva a múlt héten visszalépett.

Matthei szókimondó politikusnak számít, és kitűnő szónok, a párt liberális szárnyához tartozik. Mindkét jelölt, Bachelet és Matthei is katonacsaládban született, sőt, gyerekkorukat ugyanazon a katonai bázison töltötték. Ám míg Bachelet apja Salvador Allende mellett maradt és Augusto Pinochet 1973-as puccsa után néhány hónappal börtönben halt meg, addig Matthei apja a Pinochet-kormány egészségügyi minisztere, majd a légierő parancsnoka lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.