Burgenlandi rendőrfőnök: Nem könnyű együttműködni a magyarokkal

A nickelsdorfi rendőrörs azt közölte a Népszabadság tudósítójával, hogy átmenetileg az autópálya a határ mindkét oldalán le van zárva, az időről időre felbukkanó menekültek biztonsága érdekében terelték el az autóforgalmat.

A tisztviselő szerint torlódás nincs, az összes többi határátkelőt igénybe lehet venni. Hogy a Hegyeshalom-Nickelsdorf átkelő meddig lesz zárva, nem tudta megmondani.

A burgenlandi rendőrség vezetője, Hans Peter Doskozil több nyilatkozatában felemlegette, mennyire nem könnyű a magyarokkal való együttműködés. Hiába kérték például az osztrákok, hogy a magyarok a buszokkal szombat hajnalban egészen a nickelsdorfi vasútállomásig vigyék az embereket, hogy a hideg esőben ne kelljen gyalogolniuk, a magyar fél Hegyeshalomnál kitette az utasokat.

Panaszkodott az osztrák vasutak, az OBB vezetője, Christian Kern is, aki a Der Standard napilapban elmondta, hogy a menekültekkel kapcsolatban a magyarok néhány óra leforgása alatt háromszor is taktikát változtattak. "Az volt az érzésem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök példát akart statuálni és ez sikerult is neki."

Kern úgy véli, hogy a következő napokban újabb menekültekkel teli vonatot indít Magyarorszag a Keleti pályaudvarról. Az osztrák vezető egyeztetett német kollégájával, Rudiger Grubéval, aki megígérte, hogy Németorszag a késő esti órákban is beengedi a vonatokat, s a jegyeket csak tessék-lássék ellenőrzik. "Megegyeztünk, hogy nem bizonytalanítjuk el még jobban a menekülőket."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.