Bugár Béla esete a kismamával

A pozsonyi parlament biztonsági őrei nem engedték be az ülésterembe Simona Petrík kormánypárti képviselő asszonyt, mert alig féléves kisgyermekét is magával akarta vinni.

Bugár Béla, aki jelenleg a műtét után lábadozó házelnököt helyettesíti, igazat adott az intézkedő alkalmazottaknak: „A házszabály szerint a tanácskozás színhelyére csak a képviselők léphetnek be, mások nem. Síró csecsemők pedig semmiképpen sem tartózkodhatnak ott. Ráadásul valamelyik honatya influenzás lehet, s megfertőzheti őket, hiszen nyilván még nem kapta meg a szükséges védőoltásokat” – érvelt a törvényhozás alelnöke. Ez az érv és az őrök intézkedése a sajtóban és a közvéleményben egyaránt nagy felháborodást váltott ki.

A képviselő asszony közölte: harcolni fog a házszabály embertelen rendelkezése és a kismamák megkülönböztetése ellen. Dühösen hozzátette: a parlament épületében nincs olyan helyiség, ahol szoptathatná és pelenkázhatná gyermekét.

A feszült helyzetet végül Lucia Nicholsonová, az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás (SaS) tagja oldotta meg, aki rövidesen szülni fog, de minél hamarabb szeretne visszatérni a parlamentbe. Méghozzá ugyancsak a csecsemőjével együtt.

Ezért javasolta a házelnök helyettesének, hogy a liberális frakció egyik dolgozószobáját alakítsák át, és ott tud majd ő is, meg a kolléganője is szoptatni, illetve pelenkázni. Asszisztenseik pedig addig vigyáznak kisgyermekeikre, ameddig a két kismama szavazni megy, hozzászól a vitához, vagy éppen képviselői indítványt kíván előterjeszteni.

Bugár Béla örömmel fogadta ezt a megoldást, és gyors intézkedést ígért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.