Budapesti gyilkosságban segédkeztek az izraeli kémrepülők?

Messzire szaladt a ló az amerikai sajtóval a két izraeli kémrepülő magyarországi feltűnése után. Tengerentúli találgatások szerint az incidensnek egy szír férfi budapesti meggyilkolásához is köze van.

A két hónappal ezelőtti dubaji bérgyilkosság lehetséges folytatásaként két izraeli kémrepülőgép hívatlanul hatolt be Magyarország légterébe, éppen azon a napon, amikor Budapesten egy szír férfit agyonlőttek – kezdi egy ambiciózusabb összeesküvés-elméletre emlékeztető hírét a Fox News amerikai hírtelevízió honlapja, amely az ismert információknak megfelelően közli, hogy a két Gulfstream V-ös gép Ferihegy érintése után végül eltűnt Magyarországról.

A kissé izzadtságszagú, Bérgyilkos osztag vette célba Budapestet – Izraeli gépek a fejük felett címet viselő cikk ezután minden átmenet nélkül felidézi, hogy ugyanezen a napon a magyar fővárosban agyonlőttek egy szír férfit. Tévesen hivatkozva a Népszabadságra mindehhez már a New York Post teszi hozzá, hogy a két izraeli gép potom 1300 kilométert repülve „szerepett játszhatott” a budapesti gyilkosságban. A magyar külügyminisztérium elzárkózott a választól azokra a kérdésekre, hogy lehetett-e diplomáciai oka a gépek önmutogatásának – jegyzi meg a New York Post.

Alátámasztandó az első pillantásra is nyögvenyelősnek ható elméletét a lap felidézi, izraeli ügynökök több tucat arab terroristát likvidáltak az elmúlt években, és közülük jó néhány európai városokban – Athénban, Párizsban, Rómában vagy Cannes-ban – lelte halálát. Izrael meglehetősen hűvös viszonyt ápol Szíriával, amely menedéket nyújt és támogatja az arab terroristákat és terrorszervezeteket, legfőképpen a Hezbollahot – emlékeztet a cikk szerzője, Andy Soltis.

És ha ez nem lenne elég, külön kitér a két hónappal ezelőtt dubaji gyilkosságra, amelyben a Hamász egyik alapítóját és fegyverkereskedőjét, Mahmúd al- Mabhúhot likvidálták – közkeletű feltevések szerint az izraeli Moszad ügynökei.

Mint lapunk megírta, a szerdán végrehajtott gyilkosság áldozata a korábban Molnár Csaba alezredesnek, a brókerper főnyomozójának megvesztegetésével vádolt, azonban Molnárral együtt minden vád alól felmentett Trache Bassam. A szír állatorvos 20 éve élt Budapesten, magyar útlevéllel is rendelkezett. Tizenhárom évvel ezelőtt egyszer már megpróbálták kivégezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.