Brüsszelnek is kellemetlen a volt magyar szkinhedvezér

Hannes Swoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője a konzervatívokat, az Európai Néppártot (EPP) színvallásra szólította fel Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, volt szkinhedvezér parlamenti alelnökké választása miatt.

– Az elsöprő jobboldali többség mindössze négy fideszes képviselő kivételével – amely párt tagja az Európai Néppártnak – ma délután Sneider Tamás jobbikos képviselőt választotta a magyar parlament egyik alelnökévé – áll Hannes Swoboda kedd esti közleményében.

Swoboda emlékeztet, hogy Sneider alapítója a Nemzeti Ifjak Egyesületének szkinhed csoportnak, és korábban elítélték, mert brutálisan megvert egy roma férfit, amit a közlemény szerint Sneider úgy jellemzett, „mindössze egy pofont adott" a cigány származású „maffiózónak”.

Ez a szavazás szégyen. A magyar parlamentet most olyan ember vezetheti, aki szégyentelenül rátámad kisebbségekre – fogalmazott Swoboda a közleményben.

„Az Európai Néppárt – Angela Merkel és Jean-Claude Juncker pártja – úgy tűnik azt gondolja, elfogadható fontos pozíciókat elítélt bűnözőknek és rasszistáknak adni. A demokrácia ezen definíciója nem felel meg az európai értékeknek, amelyekhez a Néppárt állítólag ragaszkodik. Felszólítom a Néppárt képviselőcsoportját, magyarázzák el, hogyan tükrözi ez a szavazás a sokszínűség és a kisebbségek védelme iránti állítólagos elkötelezettségüket. A néppárt tagjainak lehetőségük volt arra, hogy elutasítsák ezt a szégyenteljes jelölést, de nem így tettek – fogalmazott az osztrák politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.