Börtönnel sújtották a melegesküvő résztvevőit

Hároméves börtönbüntetésre ítéltek Egyiptomban nyolc férfit, mert állítólag részt vettek az ország első melegházasságának megkötésében.

A férfiak szerepeltek azon a videófelvételen, amely megörökíti két férfi egybekelését. Az elítélteket szeptemberben vették őrizetbe.

A Youtube videómegosztóra feltöltött felvételen - amely gyorsan elterjedt az interneten - az látható, ahogy több mint egy tucatnyian ünneplik a homoszexuális pár házasságát egy hajón, a Níluson. Az esemény még áprilisban történt, a felvétel azonban augusztusban terjedt el a világhálón.

A hatóságok tizenhat résztvevőt azonosítottak, közülük nyolcat elfogtak és letartóztattak, arra hivatkozva, hogy a felvételek megalázóak és felbőszítenék Istent.

A kairói bíróság közerkölcs megsértésére hivatkozva ítélte el a nyolc férfit szombaton. A vádlottakat korábban egy orvosszakértő is megvizsgálta az ügyészség utasítására.

A hirado.hu megemlíti, hogy Egyiptomban nincsenek kifejezetten a homoszexualitást tiltó törvények, ennek ellenére általános a melegekkel szembeni negatív megkülönböztetés. Gyakran előfordul, hogy a hatóságok meleg férfiakat vesznek őrizetbe, és erkölcstelenséggel vagy istenkáromlással vádolják őket.

Az amerikai Pew Kutatóközpont 2013-as felméréséből kiderült, hogy az egyiptomiak csupán három százaléka tartja úgy, hogy a társadalomnak el kell fogadnia a melegeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.