Bin Laden-szobor Havannában

Oszama bin Laden al-Kaida vezér szőnyegen fekvő viaszszobrát állította ki három kubai művész a 11. Havanna Biennálén.

Az egy éve meggyilkolt Oszama bin Laden al-Kaida vezér viaszszobrát Manolo Castro, Julio Lorente és Alberto Lorente kubai művészek alkották meg „Ő” („He”) címmel.

Oszama bin Laden viaszszobra a Havannai Biennálén. Érzékeny időpontban támadtak
A sculpture of a dead Osama bin Laden called "He", created by Cuban artists Manolo Castro, Julio Lorente and Alberto Lorente, sits on display at an art exhibition during the 11th Havana Biennial May 10, 2012. The Havana Biennial is a major event for contemporary art, attracting artists and curators from all over the world and runs from May 11 to June 11, 2012. REUTERS/Enrique De La Osa (CUBA - Tags: SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)

A Havanna Biennálét 1984-ben rendezték meg először, akkor főként latin-amerikai és karib-szigeteki művészeknek szánták. A második biennálétól kezdve azonban már afrikai, ázsiai és közép-keleti művészek is részt vettek rajta. A biennálénak nagy jelentősége van, az egész „nem nyugati” művészet egyik központi eseményének számít. A kiállított művek általában valamilyen társadalmi problémát állítanak a központba, például a hagyomány és a modernizmus konfliktusát, a kolonizáció hatását, művészet és társadalom viszonyát. A 11. Havanna Biennálé május 11-én nyitott, egy hónapig látogatható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.