Rendőrgyilkosságokat terveztek a lelőtt dzsihádisták

Rendőrök meggyilkolását tervezte az utcákon és a rendőrségeken az a dzsihádista csoport, melynek két tagját csütörtökön belga rendőrök ölték meg egy rajtaütésen - állítja az ügyészség.

Rendőregyenruhákat, fegyvereket, lőszereket, robbanóanyagokat és nagy mennyiségű pénzt foglaltak le a csütörtökön Belgiumban végrehajtott rajtaütések során - nyilatkozta Thierry Werts, az ügyészség szóvivője.

A BBC szerint a tervezett támadásokat a közeljövőben akarták végrehajtani. A Verviers-ben lelőtt dzsihádisták azonosítása még folyamatban van. Brüsszelben csütörtök este tovább folytatótdtak a razziák, összesen 13 gyanúsítottat tartóztattak le.

"A razzia-sorozat célja az volt, hogy lebontsa a terrorista sejtet és az amögött lévő logisztikai hálózatot" - mondta Van Der Sypt belga főügyész, hozzátéve, hogy a tervezett támadásoknak nincs közük a múlt heti franciaországi merényletekhez. "Meg tudom erősíteni, hogy a nyomozás a Párizsban történt támadások előtt kezdődött" - nyilatkozta Van Der Sypt.

Allahu Akbar!

Csütörtökön Belgium több városában is lecsaptak a dzsihadistákra. Verviers-ben 2 ember életét vesztette, többeket őrizetbe vettek. Részleteket itt olvashatnak.

A CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozott egy belga tisztviselő, aki szerint az állítólagos terrorssejt feltehetőleg az Iszlám Államtól kapott utasításokat. A csütörtöki rajtaütésben megölt két férfi és letartóztatott harmadik társuk is belga állampolgár volt, mindhárman nemrég tértek vissza Szíriából.

Brüsszelben és Antwerpenben is számos zsidó iskolát bezártak, iszlamista támadástól tartva  - írja a The Guardian. Ezt azután jelentették be, hogy Didier Reynders belga külügyminiszter péntek reggel megerősítette: véget ért az országos terrorellenes művelet.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.