Kitörni készül a botrány, bekérették Magyarország bécsi nagykövetét

Jogszerűtlennek tartják az osztrákok a magyar rendőrök ellenőrzéseit a határon. A forgalomlassítást a magyarok válaszlépésnek szánták – állítják.
Feszültség alakult ki a kétoldalú kapcsolatokban azok után, hogy a magyar rendőrök tegnap óta ellenőrzik az Ausztriából Magyarországra tartó kamionokat - írja az orf.at.

Wolfgang Sobotka belügyminiszter teljesen jogszerűtlennek és illegálisnak minősítette a magyarok akcióját, mely nyomán feltorlódnak a kamionok az A4-es autópályán. A miniszter közölte: bekérették Magyarország Ausztriai nagykövetét.

Fotó: eRuzsa István / MTI

Mint többször írtunk róla, az oztrákok szúrópróbaszerűen ellenőrzik az országukba tartó járműveket Nickelsdorfnál. Tegnap 30 kilométeres sor alakult ki a magyar sztrádaszakaszon, a kamionok Lébénytől Hegyeshalomig álltak, araszoltak a határátkelő felé.

Közben Hegyeshalomnál, a bejövő kamionsávokon megjelentek a magyar rendőrök. Az országos rendőrfőkapitány ugyanis fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el. Ennek keretében a rendőrök minden Ausztria felől érkező kamiont átvizsgálnak.

Az osztrák belügyi szervek meggyőződése, hogy a forgalomlassítást a magyarok válaszlépésnek szánták. Ausztria az embercsempészek miatt tart ellenőrzéseket, a magyar rendőrök akciójának  nincs magyarázható indoka - állítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.