Bécsben is gyorsan elfogyott a Charle Hebdo

Elkapkodták a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapnak a múlt heti merénylet óta megjelent első számát Bécsben, ahova 300 darab érkezett a francia lapból.

Mint más európai országokban, Bécsben is nagy volt az érdeklődés az újság iránt, hosszú sorok ugyan nem álltak a boltok előtt, de az eladott példányok javarészét már előre lefoglalták.

A belvárosban található egyik Morawa könyvkereskedésbe több mint 500 előrendelés futott be, ám a boltba csak 70 példány érkezett - mondta az üzletvezető. Hozzátette: át kellett csoportosítanunk az eladókat más osztályokról, hogy az újság iránt érdeklődő telefonálók nagy rohamát állni tudják.

A Thalia könyvkereskedés belvárosi boltjába csupán 20 példány érkezett a lapból, amelyet az üzletvezető tájékoztatása szerint az üzlet nyitása utána három perccel már el is kapkodtak.

A bécsi főpályaudvaron is nagy volt az érdeklődés az újság iránt, a Press & Books nevű újságoshoz érkezett 30 darabot már mind előre lefoglalták. Délelőtt tíz órára pedig további 85 példányra jegyeztek elő újabb foglalást.

Nemcsak Franciaországban, hanem Hollandiában is gyorsan megvették a francia lap friss kiadásait, Nagy-Britanniában pedig már péntekre virradó éjszaka sorok kígyóztak az újságosbódék előtt.

A kiadó már a megjelenés reggelén bejelentette: az óriási keresletre való tekintettel a tervezett 3 millióról 5 millióra emelik a példányszámot. A Charlie Hebdo átlagos példányszáma 30 ezer.

Pénteken és szombaton ezrek tiltakoztak a világ számos pontján a Charlie Hebdo ellen. Tüntetéseket tartottak egyebek mellett Izraelben, Jordániában, Nigerben, Oroszországban, Pakisztánban, Szudánban és Tunéziában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.