Basescu hazaküldte Orbánt

A román államfő szerint Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentésével ellentétben soha nem lesz itt az ideje, hogy Magyarország az adminisztratív-területi átszervezésről tárgyaljon országával.

Orbán Viktor tusványosi kijelentéseivel kapcsolatban is faggatták Traian Basescu államfőt a TVR közszolgálati televízió műsorában.

Orbán Viktor a 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen
2011.07.23. Tusnádfürdő 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Albert Tibor Tusnád polgármestere Orbán Viktor, és Németh Zsolt külügyi államtitkár érkezése a rendezvényre. Fotó:Kocsis Zoltán

A magyar miniszterelnök kijelentésére, miszerint nincs még itt az ideje, hogy Magyarország az adminisztratív-területi átszervezésről tárgyaljon Romániával, Basescu így reagált: „Én úgy gondolom, hogy sosem lesz itt az ideje, hogy Magyarország beleszóljon Románia közgazgatási megszervezésébe. Magyarországnak megvannak a maga bajai, méghozzá elég nagyok. Oldja meg őket otthon. Minden nyilatkozat ezzel kapcsolatban nemkívánatos.”

Az államfő hozzátette: „A regionális átszervezést nem lehet feláldozni a kisebbségek érdekei miatt. Megoldást kell találni. Ennek az országnak 22 millió lakosa van, ebből csak 1,5 millió a magyar. Nem áldozhatjuk fel a többség érdekeit – de a magyar kisebbség érdekeit sem – néhány politikus érdekei miatt.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.