galéria megtekintése

Bankbetét

8 komment

A szerk.

Néhány ezer évvel ezelőtt nagyon fejlett volt az agysebészet a magyarok körében. Tán kevesen emlékeznek, ám e tudománytörténeti kitekintésben is páratlan kutatási eredmény Matolcsy György jelenlegi MNB-elnök nevéhez fűződik.

Voltak szkeptikusok, akik úgy vélték, visszafogottan pontos beavatkozásokat lehetett végrehajtani a balták és a kovakő szikék korában, de e kényszeres gondolkodók a kishitűségük cellájába zárva üldögélnek Matolcsy világa felől nézve.

Mert ott bármi megtörténhet. Elvégre e barokk ember például számot adott már arról is, hogy Ázsiából jöttünk, mert százból harminc magyar csecsemő fenekén éppúgy piros pont látható, ahogyan a japán gyerekekén.

 

Kutatói munkássága, emberesztétikai megfigyelései mellett ingatlanosként, művészetpártolóként is aktív. MNB-elnökként ezúttal a Bálnát akarja megszerezni a fővárostól. Tényleg csak az az apróság kerülte el a figyelmét, hogy ez van kiírva munkahelye bejáratára: Magyar Nemzeti Bank.

Márpedig a jegybankot nem könnyű összekeverni egy matol­csysta játszótérrel, ahol önfeledten mókuskerekezhetne az örökkévalóságig. Igaz, az nem meglepő, hogy neki nem tűnik fel, hol van, hiszen a fiatalok kivándorlását is nevezte már rejtett nemzeti kincsnek. Így csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a fegyveres bankrablást unortodox kamatpolitikai lépésként azonosítsa. Közben meg szórja a közösség tízmilliárdjait, mintha játék pénz lenne. Mintha kizárt lenne, hogy egyszer még szembejön vele dühösen Magyarország.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.